Hart voor HB

Wie ben ik

Ik ben Simone Boonstra, moeder van een geweldig lieve zoon en woonachtig in de prachtige Vestingstad Elburg.

Na mijn studie Gezondheidswetenschappen en 2 jaar deeltijd PABO kwam ik terecht in de wereld van de Zorgverzekeringen. In die tijd mocht mijn zoon voor het eerst naar school. Hij had al allerlei ideeën over hoe het zou gaan in groep 1. Het ging eindelijk echt gebeuren! Na een week had hij het wel gezien en was hij klaar voor groep 2, vond hij. Zijn uitspraak van toen, net 4 jaar, raakte me, ‘mama, ik heb geen vriendjes hier, die bestaan hier niet’.

In de zoektocht die hierop volgde kwam ik terecht bij GelukkigHB. Als moeder had ik al vrij snel in de gaten wat er speelde. De buitenwereld dacht daar anders over, behalve bij GelukkigHB. Ik voelde me welkom, evenals mijn zoon. We werden serieus genomen en ik voelde me begrepen. Ik zag wat een HB-groep betekende voor mijn zoon en voelde ook wat het met mij deed. Al vrij snel bemerkte ik dat ik dit gevoel door wilde geven, zowel aan de kinderen als aan hun ouders. Het mogen werken met (en begeleiden van) deze prachtige, gevoelige en tegelijkertijd kwetsbare kinderen is waar mijn hart ligt. Met Hart voor HB creëer ik een ruimte voor hoogbegaafde kinderen waar ze tot bloei mogen komen, waar ze mogen zijn.

Naast het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en hun ouders in de praktijk van Hart voor HB, in Elburg, werk ik ook als HB-specialist op verschillende basisscholen. De werkzaamheden variëren van het opzetten en begeleiden van verschillende plusklassen, het observeren tijdens een les, coachen van leerkrachten, een training op maat geven tijdens een studiedag, op verzoek van school/ouders kinderen didactisch doortoetsen en vervolgens samen met de leerkracht een plan opstellen, en een op een begeleiding geven aan kinderen op school.

Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik met mijn collega’s regelmatig verdiepingscursussen, hebben we maandelijks intervisie en lees ik diverse vakliteratuur. Daarnaast ben ik weer begonnen aan de universiteit en ben gestart met de opleiding Psychologie. Heerlijk om jezelf weer te verrijken met kennis! To be continued.